Tips til bruk av Frikort

Tips til når du skal bruke Frikort

Disse strategiene er ment som hjelp til spillere som skal spille Meningsløst – enten det er første gang du deltar, eller du har spilt mange ganger tidligere. Strategiene er en slags samling av ulike måter jeg har sett deltakere bruke Frikort på, etter å ha opplevd mange runder av Meningsløst.

Du kan velge å satse på en av disse strategiene, eller du kan bruke en blanding av flere av dem. Uansett hva du velger å gjøre, tror jeg det kan være lurt å kjenne til disse for å bedre sjansene sine til å gjøre det bra i Meningsløst.

Håper strategiene er til Meningsløst god hjelp

 

  1. Eliminere svakheten din

Dette er den mest opplagte og vanlige måten å bruke Frikort på. Dersom du har et emne (sport, film etc) som du er spesielt svak på, så bruk Frikort med en gang denne kommer. Risikoen er at noen som sitter før deg bruker Frikort før deg den runden, eller at dette emnet kommer i runde 10. Se «Tips til bruk av Liste» for å kombinere strategier i tilfelle slikt skjer.

 

  1. Sett deg et mål

Om målet ikke er å vinne, men å få en best mulig plassering, kan denne strategien være noe for deg. Du bør på forhånd sette deg et mål. Dette kan for eksempel være å gjøre det bedre enn du har gjort tidligere. Dersom du har for eksempel 6.plass som beste plassering tidligere, så kan det være et mål å komme blant de 5 beste. I så fall bør du planlegge å bruke Frikort i den runden det er 6 deltagere igjen – og vips er du blant de 5 beste. Utfordringen da er jo selvfølgelig å komme seg til den runden det er 6 deltagere igjen. Til å hjelpe deg til det, kan du jo for eksempel bruke liste i runden det er 7 deltagere igjen. Og selvfølgelig – se strategi 1 under «Tips til bruk av Dobling.»

 

  1. Ikke bruk Frikort

Er målet å vinne ekstrakonkurransen? I såfall bør du unngå å bruke Frikort, da den gir deg 10 poeng i den konkurransen. Ekstrakonkurransen er ikke like prestisjefullt som å vinne hovedkonkurransen, og det gir ingen fordel på sammenlagttabellen. Likevel er den et veldig bra plaster på såret for en deltager å vinne denne.