Tips til bruk av Dobling

Tips til når du skal bruke Dobling

Disse strategiene er ment som hjelp til spillere som skal spille Meningsløst – enten det er første gang du deltar, eller du har spilt mange ganger tidligere. Strategiene er en slags samling av ulike måter jeg har sett deltakere bruke dobling på, etter å ha opplevd mange runder av Meningsløst.

Du kan velge å satse på en av disse strategiene, eller du kan bruke en blanding av flere av dem. Uansett hva du velger å gjøre, tror jeg det kan være lurt å kjenne til disse for å bedre sjansene sine til å gjøre det bra i Meningsløst.

Håper strategiene er til Meningsløst god hjelp

 

  1. Ikke bruk Dobling

Dersom du ikke har en målsetning om å vinne, men kan være fornøyd med å komme på 3.plass, kan denne strategien være noe for deg. 3.plass er tross alt en god plassering, og for veldig mange vil det være en personlig rekord å komme så høyt.

I denne strategien skal du bare legge doblingskortet tilbake i mappa, og la den ligge der hele spillet. Dette eliminerer fullstendig sjansen din for å ryke ut på grunn av feilaktig bruk av dobling. Kommer du til runde 10 må du likevel bruke den – men da er jo allerede 3.plassen sikret. Ryker du ut før runde 10 selv om du ikke brukte doblingen har det ingenting å si. Den ville ikke kunne hjelpe deg uansett. En ekstra bonus med denne strategien er at med tanke på ekstrakonkurransen, vil du sannsynligvis ha færre poeng enn det du ville hatt om du brukte den.

Merk at selv om du bruker denne strategien, er ikke alt håp ute med tanke på å komme til finalen. Du kan være skikkelig heldig med emnet i runde 10 og likevel komme videre. Dessuten kan det også hende at en eller to av de andre som sitter i runde 10 også har igjen doblingen.

 

  1. Se an motspillerne dine

I denne strategien spiller du på at du kjenner dine motspillere. Du bør (til enhver tid) vite hvem du anser som den største trusselen til å vinne, samt vite hvem du kan prestere bedre enn i en gitt kategori.

Poenget her er at den du anser som den største trusselen til å vinne skal få doble alene. En spiller som er alene med doblingen i en runde har betraktelig større sjanse for å ryke ut enn om han dobler sammen med mange andre. En som er en stor trussel vil som regel agere tidlig i runden, og du kan se an om han/hun dobler før du gjør det. Aldri doble dersom du må bestemme deg før denne spilleren. Du kan selvfølgelig ikke kontrollere om de andre deltakerne «hjelper» han/hun ved å doble samtidig som han, og du kan selvfølgelig ikke kontrollere at han/hun avgir et supert svar når han/hun dobler. Men du kan vertfall sørge for at du ikke hjelper han/henne.

Så når skal du doble? Jo, når du ser at minst en annen motspiller, som du tror du kan få et bedre svar enn, dobler. Det har dermed motsatt effekt enn ovenfor: Altså at du klarer å «gjemme deg» bak en antatt svakere motstander. Denne strategien høres kanskje hensynsløs ut, men det er tross alt et spill. Du kjenner vel til ordtaket: «I krig, kjærlighet og Meningsløst er alt tillatt»?

 

  1. Tidlig dobling

Mange deltakere har en tendens til å bruke doblingen i løpet av de to første rundene. Spillet er slik at det er i de første rundene det er enklest å få til å avgi et riktig svar. Dermed oppleves det nok tryggere å doble da. På grunn av at mange andre også dobler i disse rundene, er det nok også det. Når mange andre dobler, er det altså mindre sjanse for at akkurat du er den som får flest poeng og ryker ut.

 

  1. Doble ved favorittemnene

Velg deg ut en eller flere av emnene for kveldens Meningsløst, og doble når den første av disse kommer. Håpet er at du skal få 0 poeng, og dermed bonusen som følger med dette. Om du ikke får 0 poeng, så bør du satse på at du vertfall får til et bra svar (0-3 poeng) her. Spørsmålet er om du skal velge kun ett favorittemne eller flere. Jo færre du velger, jo «bedre» er favorittemnet ditt. Men da er det også en mulighet for at akkurat det ikke kommer før finalen, og du må doble i runde 10 på et dårlig emne. Velger du kun ett emne, er sannsynligheten 25 % for at nettopp det skjer. Velger du 2 emner, synker sannsynligheten til 4,5 %. Velger du 3 emner, er sannsynligheten 0,5 %, og velger du 4 emner er du 100 % sikker på at et av dem kommer i de ordinære rundene.

 

  1. Doble deg til finalen

Denne strategien krever litt «guts», men den har vist seg å være effektiv når den lykkes. Poenget er å benytte seg av fordelen en dobling kan føre med seg ved et meningsløst svar. Det å få 0 poeng neste runde er ikke så stor bonus i de tidlige rundene, da det er stor sannsynlighet å gå videre uansett. Men mot slutten, når 4 skal bli til 3, og enda mer når 3 skal bli til 2, så er nåløyet mye mindre for avansement. Dermed vil det være en enorm bonus å få 0 poeng (og direkte avansement) i neste runde. Bruk altså derfor doblingen i runde 9, og sats alt på å få 0 poeng. Lykkes du med det, så er du direkte i finalen. Men selv i runde 8 vil dobling være en stor bonus om du får 0 poeng. Da vil du gå fra at det er fem deltagere igjen, og direkte til runde 10 med tre deltagere igjen.